20. 1. 2014   Mgr. Petr Hlušička

Mnoho manažerů postrádá základní proškolení nebo dovednosti pro práci s lidmi. Co bývá ale horší varianta, když postrádají základní předpoklady pro tuto činnost. Často se totiž při jejich výběru soustředíme na jejich znalosti a praktické dovednosti. Opomíjíme tak jejich hodnoty, vnímavost a schopnost komunikovat s lidmi nebo je dokonce vést a rozvíjet.

Faktem bohužel je, že znalosti, dovednosti či techniky je poměrně snadné se naučit. Naopak to jak vnímáme lidi, jaké k nim máme postoje a jak s nimi umíme pracovat, se téměř naučit nedá a člověk to musí mít již v sobě. Přitom je to na práci manažera to nejtěžší a schopnost to zvládat právě odděluje dobré manažery od těch ostatních.

 

Dobří manažeři mají potenciál rozvíjet své podřízené, zamezit případným konfliktům a zároveň jsou to vzory a zástupci společnosti i navenek. Zajišťují komunikaci a prezentaci celé firmy.

 

Zároveň nesmíme zapomínat, že lidé na pozicích manažerů jsou ve většině případů i hlavním důvodem výpovědí a odchodu ze zaměstnání. Lidé podávají výpověď nejčastěji kvůli svým vedoucím a ne kvůli samotné práci či společnosti.

 

Při výběru vhodných jedinců na post manažera se nesmíme nesoustředit pouze na jejich profesní kvality či zkušenosti, ale i na jejich hodnoty, postoje a názory, včetně jejich schopnosti vnímat a pracovat s lidmi kolem sebe. Měli by prokázat svoji schopnost začlenit se zrovna do naší společnosti a postarat se o své potenciální podřízené.

 

Vyberte takové lidi, kteří opravdu povedou vaši firmu.

Přihlásit odběr na LinkedIn

PhDr. Vojtěch Bednář

PhDr. Vojtěch Bednář

Specializuji se na otázky vedení, motivování, řízení lidí ve firmách, vytváření a udržování firemní kultury. Pracuji s manažery a vedoucími pracovníky na všech úrovních a pomáhám jim pracovat s lidmi. Efektivně, smysluplně a přátelsky.

více o autorovi
články autora

Mgr. Petr Hlušička

Mgr. Petr Hlušička

Odborný psycholog zabývající se především aplikovanou psychologií v oblasti lidských zdrojů.

více o autorovi
články autora

PhDr. Jan Drahoňovský

PhDr. Jan Drahoňovský

Psychologické poradenství v rámci firmy i osobního života, školení, semináře

Témata: Komunikační pasti a bariéry, přesilové hry a manipulace, stresové zatížení, propojení práce a osobního života, existenciální dilemata apod.

více o autorovi
články autora

Mgr. Jakub Oliva, LL.M.

Mgr. Jakub Oliva, LL.M.

Jako advokát s výlučnou specializací na pracovní právo jsem s našimi klienty absolvoval nespočetně kontrol ze strany inspekce práce, stejně tak jako mám za sebou nepřeberná jednání s odborovými organizacemi a soudní řízení týkající se pracovního práva (pracovní úrazy, nemoci z povolání, odstupné, neplatné výpovědi a okamžitá zrušení, spory z kolektivních smluv, diskriminace, náhrada škody aj.).

více o autorovi
články autora


© 2024 Firemní sociolog | ISSN 1805-6520